Jag är ingen jävla kuvös.

En kvinna vid namn Ellinor Grimmark är en kvinna som vill bli barnmorska men vägrar göra aborter. Det är hennes tro och övertygelse att det är fel. Denna kvinna skrev i sin debatt artikel att "Argumentet att kvinnan skall ”ha rätt till sin kropp” håller inte. Det är ju två människor det handlar om." Fucking ursäkta mig, men vad fan? På vilket sätt håller inte argumentet att man ska ha rätt till sin kropp? Sen när ska man behöva argumentera för att bestämma över sin kropp?!
 
Saken är den att när någon vill göra en abort har de mest troligt blivit gravida av misstag, det är inte så att man planerar att bli gravid och sedan gör en abort bara för att det är en livserfarenhet! Men händer det så händer det och tar man beslutet att göra en abort, BRA! Mest troligt finns det en anledning till att man inte vill ha barnet. Det kan vara vad som helst, kass ekonomi, dålig partner, man är ung, eller så vill man helt enkelt inte ha ett barn. Kommer man fram till att man ska göra en abort så är det rätt beslut. Kan man eller vill man inte ha ett barn så ska man inte behöva. Moderskap är inget man ska tvingas in i, det är något man ska önska ha. Anledningen till varför man gör en abort är ovesentligt. Det är inget man ska behöva sitta och ursäkta sig eller argumentera för. En kvinna gör vad hon vill med sin kropp. Bara för att man kan bli gravid betyder det inte att det är ens lott i livet att föda ett barn man inte vill eller kan ha. Vi är inga jävla kuvöser, vi är inga bäbis maskiner. Vi är människor, vi har rätten att säga vad som kommer in och vad som kommer ur våra kroppar. 
 
En abort är ett moget beslut. Det är moget att kunna tänka "vad kan jag ge detta barnet? Är jag på rätt ställe i livet för att skaffa ett barn? Vill jag ha ett barn?" Istället för att föda ett barn som inte är önskat, vad är det för liv för en liten person. Vissa väljer att föda ett oväntat barn, vissa inte. Man kan inte bestämma vad alla i samma situation ska göra. Det man kan göra är att erbjuda olika möjligheter och låta de personer som det berör göra beslutet för sig själva vare sig det är en abort eller om det inte är det. Det viktiga är att man väljer rätt beslut för sig själv och inte baserar sitt val på vad andra tycker och tänker, de vet inte bättre än du.
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp